7.9.05

"samo loša vest je dobra vest"

Naizgled nelogicni iskaz, ali koji postaje veoma logican kada se kaze u novinarskim krugovima.

Zasto je to tako?

Ne zato sto su to novinari smislili, vec zato sto je to cinjenicno stanje proseka ljudskog interesovanja koje su novinari samo dobro uocili i samo dobro uoblicili u nesto tako jednostavno i na prvi pogled nelogicna - a veoma logicno ustvari. Sta to u ljudskoj dusi cini da joj je zanimljivije da cuje nesto lose tj. ruzno, nego nesto dobro tj. lepo?

Zaista - zasto?

Da li je to zato sto se mnogo lakse i cesce desavaju JAKO ruzne stvari nego JAKO lepe? Zato sto tih lepih ima tako malo u stvari...? Mada bi po kreterijumu zanimljivosti trebalo da je obrnuto... Da li je u pitanju INTENZITET dogadjanja, da recimo u samo jednom trenutki pogine 1000 ljudi na jednom mestu, u vezi jedne katastrofe, a da se ne moze desiti recimo istovremeno radjenje 1000 beba odjednom? ... Neznam... Drugo sem intenziteta ne mogu da nadjem kao smisleni razlog tom fenomenu, jer - zaista se radi o fenomenu!

Neznam drugi pametan odgovor, zaista... Znateli ga mozda Vi?

I uopste, ako zivimo u svetu koji mnogo vise paznje posvecuje negativnom nego pozitivnom - da li uopste takav sveti ima neku perspektivu, neku buducnost koja je zaista - svetla?


2 Comments:

Blogger shawnfisher7835 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here

9/14/2005 04:42:00 PM  
Blogger mandyflynn86813919 said...

I really enjoyed your blog. This is a cool Website Check it out now by Clicking Here . I know that you will find this WebSite Very Interesting Every one wants a Free LapTop Computer!

10/13/2005 03:16:00 PM  

Objavi komentar

<< Home