2.6.19

Numerologija - DOKAZ validne vrednosti

  Svi sigurno znate šta je numerologija - neki kažu alternativna nauka, neki kvazi nauka, a mnogi je bagatelišu još i više nego astrologiju. Medjutim...

  Nadjem na netu neki sajt te tematike koji ima i mogućnost odredjivanja nekakvih ličnih brojeva na osnovu datuma rodjenja, a dodatno i na osnovu imena i prezimena. Popunim očas podatke za sebe, kliknem i - iznenadim se onim što sam dobio: rezultat vrlo blizak istini a detaljan! To je bio razlog da popunim podatke i za najbliže srodnike: majku i sina - i opet zaključim da ima mnogo istine u opisu njihovih karaktera, ali i preporuka kako dalje da bi sve bilo bolje! Po mojoj proceni više od 90% čak!

   Priznajem da sam pozitivno prijemčiv što se tiče svake alternative i ezoterije, pa zato odlučim da proverim dobijene rezultate od nekoga ko je nasuprot meni negativan prema svim alternativama generalno, za nekoga što kažu ko "stoji čvrsto na svojim nogama" - mom sinu :) ...

  Kako to uradim?

  Jednostavno, pošaljem mu ta tri samo tekstualna opisa naših karaktera, tražeći od njega da pogodi koji je čiji. I zamislite, pogodio je tačno sva tri vlasnika, čak je primetio "Pa i nije mnogo teško..." ... a da nije to primetio, ja ne bi ovo pisao jer je uzorak ispitivanja mnogo mali: svega nas troje, tj. pomislio bi da je slučajno ispogodjao ... ali, sa druge strane, test zahteva dobro višegodišnje poznavanje karaktera tih "uzoraka", tj. ne može ih biti ne znam koliko mnogo obzirom na uslov zahtevanog velikog prethodnog poznavanja.

  Onda počeh da razmišljam zbog čega je to sve tako, kako to da su obični "goli" brojevi toliko indikativno značajni? ... I nadjoh po meni osnovni uzrok: brojevi nemaju značenje, sematiku, oni su univerzalno primenjljivi na sve pojave koje čine nekakvo mnoštvo, na sve što može da se broji ili meri ... jer brojanje i merenje nečega se samo od sebe nameće kao prvi pokušaj bližeg odredjivanja primećenog. Brojevi su zato univerzalni jezik svega spoznajnog, čak cele vasione!

  Dobro, to je lako uočljivo i shvatljivo, ali kako to da oni mogu u sebi da nose i karakterne osobine ljudi zavisne samo od datuma rodjenja? Odgovor je lak ako ste i malo "od onih" - utiče astrologija, nema šta drugo jer su u pitanju datumi rodjenja i sanje svemira u tom trenutku ... a astrologija je priča za sebe, posledica nekakve makar dugogodišnje statistike ... (i ko zna još čega!)

  ...ali IPAK - koji su to skriveni zakoni svemira u pitanju?

  Fenomen vanzemaljaca je sitnica u odnosu na fenomenologiju brojeva...
  Možda vi imate neku ideju o čemu se tu moguće radi? Ne mora da bude odmah logički potkrepljena ... ... ... a da i ne pominjem ona čudesa od brojeva iz iracionalne zone mišljenja! Evo ih dole na slici, ona 3 najpoznatija U SVEMU prisutna i zato značajna broja! Jer osnovna osobina broja je da ima svoju veličinu i ništa drugo sem toga - kad ono eto i takvih kojima se tačna veličine ne zna?! ... Pa ako ima i tih takvih koji nisu racionalno razumni (jer im se zna samo približna veličina) - ko zna čega tu sve još nema/ima?!

  ...brojevi, brojevi, ah vi brojevi - kažite mi vašu tajnu! ... :\0 Comments:

Objavi komentar

<< Home